Ce este un aparat dentar invizibil?

Ai nevoie de un aparat dentar invizibil? Toti ne dorim un zambet perfect, insa multi dintre noi avem nevoie de putin ajutor pentru a-l obtine. Ideea de a purta aparat dentar nu este una agreata de multi dintre noi, insa acum aparatele dentare invizibile ajuta la eliminarea stigmatului, precum si a disconfortului si intr-un final purtarea aparatului dentar nu va fi atat de rea precum se crede.

Aparatele dentare sunt cel mai frecvent utilizate pentru a indrepta dintii sau pentru a imbunatati ocluzii (muscaturi) defectuoase si, desi aceste probleme sunt adesea fixate in timpul copilariei, exista momente cand adultii nu au alta solutie si apeleaza la aparatul dentar.
In mod traditional, aparatele metalice sunt folosite pentru a corecta diverse probleme dento-maxilare.
Acestea insa, sunt incomode si in general considerate inestetice. Din fericire, acum exista si alte optiuni disponibile care pot aborda aceste probleme. Aparatele dentare invizibile sunt folosite cu succes ca o optiune in locul aparatelor metalice traditionale.

Cine poate purta aparat dentar invizibil?

Deoarece aparatele dentare invizibile sunt personalizate, acestea sunt cele mai bune pentru adulti sau adolescenti. Indreptarea dintilor unui copil este mult mai complicata, deoarece acestia sunt inca in crestere, iar medicul trebuie sa se gandeasca la acest lucru cand stabileste tratamentul.

Un aparat dentar invizibil este folosit de obicei pentru pacientii care au dintii usor sau moderat aglomerati sau au probleme minore de spatiere. Pacientii care au probleme grave de muscatura (ocluzie) sau aglomerare a dintilor, ar putea avea nevoie de un tratament complex.

De cat timp este nevoie pentru a indrepta dintii folosind un aparat dentar invizibil?

Durata tratamentului cu un aparat dentar invizibil se bazeaza pe cat de mult trebuie sa fie deplasati sau rotiti dintii. Cu cat mai mult muscatura nu este buna sau dintii mai strambi, cu atat mai mult va dura.
Tratamentul dureaza de obicei intre 10 si 30 de luni. Dar, daca esti o persoana adulta care a purtat aparat dentar atunci cand era copil iar dintii s-au deplasat putin de-a lungul anilor, atunci ar putea fi necesar sa porti aparatul chiar si cateva luni.

Avantajele unui aparat dentar invizibil

Cu cativa ani in urma, cei care doreau sa corecteze diferite defecte ale dintilor, aveau de ales doar aparatele dentare metalice. Odata cu aparitia noilor tehnologii si materiale insa, a aparut si cea mai recenta procedura pentru a alinia si indrepta dintii strambi – aparatul dentar invizbil.

Aceasta procedura moderna, practicata de cei mai multi dintre medicii ortodonti din intreaga lume, are numeroase avantaje fata de aparatele metalice traditionale. Iata care sunt cele mai mari avantaje ale acestora:

Procedura simpla

Tratamentul incepe cu realizarea unui dosar de investigatii ortodontice (radiografii si fotografii) si cu amprentarea arcadelor dentare ale pacientului. Aceste aparate invizibile pot fi personalizate conform prescriptiei identificate de catre ortodont.

Mananci tot ce poftesti

Atunci cand porti aparat dentar traditional, trebuie sa eviti consumul de alimente cum ar fi popcorn, bomboane si guma de mestecat. Acestea pot ramane intre dinti sau pot desprinde bracketii de pe dinti. Cu unele aparatele dentare invizibile (cum ar fi Invisalign sau Ortho Caps), esti liber sa mananci tot ce vrei, fara sa iti faci astfel de griji (deoarece atunci cand mananci, indepartezi gutierele de pe arcade si le repozitionezi la finalul mesei, dupa periajul dentar).

Estetic

Dupa cum sugereaza si numele, aceste aparate dentare sunt practic invizibile. Ele ofera un aspect estetic placut in comparatie cu aparatele dentare metalice. Avantajul estetic este dat de faptul ca bracketii sunt pozitionati in spatele dintilor sau sunt aparate realizate dintr-un material plastic transparent sau material acrilic. Aparatele dentare invizibile au devenit alegerea preferata a pacientilor care apreciaza calitatea si confortul.

Scoaterea aparatului in orice moment

Odata ce sunt instalate, aparatele traditionale pot fi indepartate numai de catre un profesionist. Odata ce acestea sunt date jos, tratamentul este finalizat.
Cu un aparat dentar invizibil insa, aceasta problema nu mai exista. Puteti da jos aparatul oricand doriti, fara a compromite tratamentul. (cazul aparatelor Invisalign)

Nu afecteaza sanatatea orala

Aparatele dentare traditionale fac dificila perierea si folosirea atei dentare in mod corespunzator. Sfarsiti creand probleme de sanatate orale in timp ce incercati sa rezolvati altele. Din moment ce aparatele dentare pot fi date jos in orice moment, puteti continua sa aveti grija de dintii vostri.

Confortabil de purtat

Aparatele dentare invizibile sunt mai confortabile si mai eficace decat aparatele conventionale. Spre deosebire de aparatele dentare care sunt realizate din metal, aparatele invizibile sunt realizate din material plastic confortabil, eliminand posibilitatea de iritare a obrajilor si gingiilor.

Descoperiti beneficiile aparatului dentar invizibil. Este o alternativa care revolutioneaza modul in care oamenii gandesc despre indreptarea dintilor. Dvs. decideti daca aceasta este cea mai buna optiune pentru voi.

Aparatul dentar invizibil Invisalign

Aparatul dentar invizibil reprezintă soluția ideală pentru tratarea mai multor afecțiuni orale în cea mai discretă manieră. Există o gamă foarte amplă de opțiuni ortodontice, însă aparatul dentar invizibil înfrumusețează zâmbetul pacientului și îi îmbunătățește starea de sănătate orală, fără să aibă un impact substanțial asupra stilului său de viață. Cu un aparat dentar invizibil, pacienții obțin un zâmbet minunat și sănătos, fără ca cei din jurul lor să observe că urmează un tratament.

Cel mai popular aparat dentar invizibil este Invisalign. Pacientul care optează pentru un aparat dentar invizibil va primi un aparat personalizat, 100% compatibil cu dantura sa, fabricat în laboratoare extrem de specializate, folosind tehnologia digitală, astfel încât pacientul să se bucure de confort sporit și de eficiență. Aparatul invizibil este alcătuit practic din piese foarte discrete, ascunse, care pot oferi pacientului zâmbetul pe care și-l dorește, fără ca nimeni să observe că poartă un aparat. Invisalign, cel mai popular aparat dentar invizibil, este un set din doi aliniatori transparenți, care sunt foarte ușor de utilizat. Pentru persoanele care lucrează direct cu publicul, pentru muzicieni și pentru toți aceia care vor să zâmbească fără nicio grijă, Invisalign este cel mai recomandat tratament ortodontic.

Aliniatorii transparenți sunt similari cu un aparat de protecție a gurii și oferă rezultate excelente în îndreptarea dinților strâmbi, distanțați sau suprapuși. Aliniatorii sunt foarte discreți și fini și sunt fabricați dintr-un plastic transparent, de calitate medicală. Sunt concepuți astfel încât să fie purtați timp de aproximativ două săptămâni, perioada în care deplasează ușor dinții din poziția lor prezentă în poziția dorită. De asemenea, aparatul dentar invizibil Invisalign se poate îndepărta, astfel încât să puteți mânca, să serviți o băutură și să vă curățați cu ușurință dinții. Specialiști ortodonți din întrega lume au constat că pacienții de toate vârstele adoră Invisalign, deoarece aliniatorii sunt confortabili, detașabili, discreți și foarte ușor de utilizat. Tratamentul constă dintr-o serie de aliniatori transparenți, fabricați individual pentru dantura pacientului cu ajutorul imaginilor 3D. Aliniatorii sunt înlocuiți la fiecare două săptămâni și mută treptat dinții în poziția corectă. Puteți vedea virtual propriul plan de tratament pentru a ști în avans cum va arăta noul zâmbet drept.

Aparatul dentar Invisalign este extrem de discret, astfel încât pacientul se va bucura de încredere în sine atât în timpul tratamentului, cât și după. În general, tratamentul durează între 12-18 luni, fiind o alegere foarte populară pentru pacienții adulți, deși adolescenții ar prefera oricând Invisalign decât un aparat dentar metalic. Aliniatorii sunt potriviți pentru pacienții cu vârsta peste 16 ani și pentru cei care suferă de afecțiuni orale mai blânde. Problemele mai severe necesită, de obicei, unul dintre celelalte tipuri de aparate dentare pentru a obține un rezultat perfect.

Ce trebuie să știi despre Invisalign

Mulți pacienți consideră că beneficiile pe care le oferă aparatul dentar Invisalign sună prea bine pentru a fi adevărate. Cu toate acestea, în ultimul deceniu, tehnologia ortodontică a progresat foarte mult, iar Invisalign este cel mai revoluționar tratament din prezent. Realizat cu cea mai recentă tehnologie de imprimare 3D, Invisalign este conceput special pentru a reda pacientului sănătatea orală și zâmbetul perfect pe care și-l dorește.

Despre Invisalign trebuie să știți că, în mod clar, este diferit față de celelalte aparate dentare. Unul dintre cele mai importante avantaje este acela al discreției. În loc de aspectul tradițional al aparatului care constă din bracketi, fire și benzi, Invisalign este practic invizibil. Aliniatorii fabricați din plastic neted nu implică folosirea firelor și nu cauzează durere, disconfort, leziuni sau afte. În plus, din moment ce Invisalign este transparent, cei din jur vor începe treptat să observe o schimbare a zâmbetului, dar nu vor ști cum anume reușiți să vă înfrumusețați zâmbetul de la o zi la alta.

Mai trebuie știut faptul că Invisalign se scoate din gură atunci când luați masa, când serviți o gustare sau orice băutură în afară de apă. Deși pacienții trebuie să fie disciplinați și să poarte aliniatorii timp de 22 de ore în fiecare zi, în anumite situații care o cer, aparatul se poate scoate cu mare ușurință. Cu aparatul dentar tradițional, există o listă destul de mare cu alimente pe care este bine să le evitați. În schimb, pentru că aliniatorii se îndepărtează când luați masa, puteți mânca în continuare ceea ce doriți. Igiena orală este și ea mai ușor de realizat, deoarece puteți îndepărta aliniatorii pentru periajul zilnic, exact așa cum faceți de obicei.

Spre deosebire de aparatul dentar tradițional, Invisalign nu impune restricții și nu afectează stilul de viață. Toate avantajele acestui aparat dentar invizibil au fost gândite pentru ca pacientul să se bucure în continuare de stilul său obișnuit de viață, asta însemnând inclusiv călătorii, practicarea unor sporturi de impact, legături directe cu publicul și așa mai departe. Deși aparatul se poate purta aproape în permanență, poate fi scos pentru ocazii speciale, pentru evenimente importante, pentru întâlniri, evenimente sportive și multe altele, așa că pacientul se va bucura de același stil de viață, iar obiectivele sale nu vor fi afectate de tratamentul ortodontic.

De când a apărut pe piață și până în prezent, Invisalign se bucură de aprecierile adulților și adolescenților de pe tot globul. Existe atât de multe motive pentru care pacienții aleg aliniatorii invizibili și detașabili, iar rezultatele lor vorbesc de la sine. Fie că doriți să vă îmbunătățiți aspectul zâmbetului, să vă bucurați de mai multă încredere în sine sau să investiți într-un aspect important al stării de sănătate, Invisalign ar putea fi cea mai potrivită soluție.