Ce este un aparat dentar metalic?

Ai nevoie de un aparat dentar metalicAparatele dentare pot corecta dintii strambi si aglomerati, o muscatura nealiniata sau diverse probleme ale maxilarului. De asemenea, aparatul dentar elimina problemele pe care le aveti cu vorbitul in mod corespunzator sau cu mentinerea dintilor albi.

Aparatele dentare metalice constau in bracketi metalici standard, care sunt lipiti pe dinti cu un adeziv special si conectati intre ei. Componentele aparatului necesita activari periodice, astfel incat presiunea rezultata sa poata indrepta si alinia treptat dintii dupa cum este necesar.

Dintii drepti si aliniati pot oferi mai multe beneficii dincolo de aspectul estetic, inclusiv mestecatul corespunzator. Dintii drepti sunt, de asemenea, mai usor de curatat si de intretinut, reducand riscul de boli gingivale si carii dentare.

Tratamentul ortodontic joaca un rol important atat in imbunatatirea sanatatii dentare cat si a starii de bine generale.

Cabinetul stomatologic Orto Care va ofera mai mult decat un zambet nou. Vom corecta problemele dentare, oferindu-va dinti mai frumosi si mai sanatosi, astfel se va imbunatati si respectul de sine si implicit si calitatea vietii.

Avantajele unui aparat dentar metalic

Eficienta

Aparatele dentare traditionale sunt mai eficiente in tratarea malpozitiilor dintilor decat alte optiuni, cum ar fi aparatele dentare din cristale sau Invisalign, si sunt mai putin costisitoare.
Ele dau ortodontului posibilitatea controlului de care are nevoie pentru a misca dintii in trepte mici.

Rezistenta si stabilitate
Metalul este foarte puternic si in comparatie cu alte optiuni de tratament ortodontic. Componentele aparatelor metalice nu se rup cu usurinta intrerupand tratamentul. Aparatele ceramice si din plastic sunt mai fragile si se rup cu usurinta, astfel incat ar putea fi necesara inlocuirea acestora pe parcursul procedurii de tratament.

Accesibilitate
Aparatele dentare metalice sunt optiunea de tratament cea mai accesibia. Metalul nu este pretios si este destul de accesibil, astfel incat alegerea urmarii unui tratament cu bracketi metalici va insemna ca puteti obtine zambetul pe care il visati fara a fi nevoie sa platiti atat de mult pentru tratament.

Capacitate in termeni de tratament
In mod ideal, tratamentele ortodontice ar trebui sa dea pacientului sansa la un zambet perfect, cu dinti aliniati in mod corespunzator. Din pacate, nu toate optiunile de tratament sunt in masura sa abordeze toate cazurile, insa aparatele dentare metalice sunt cele mai versatile.

Varietatea de optiuni
Aparatele dentare metalice sunt acum disponibile in diferite modele, oferind varietate si versatilitate.

Desi aparatele dentare metalice sunt in continuare cele mai comune, exista si alte optiuni de tratament disponibile in prezent. Pentru alte tipuri de aparate dentare, va invitam sa urmariti pagina noastra: www.orto-care.ro

De ce să alegi aparatul dentar metalic?

Sunt nenumărate motive pentru care aparatul dentar metalic, în ciuda opțiunilor concurente, este în continuare foarte recomandat. Este, în primul rând, o opțiune permanentă de tratament pe toată durata necesară corectării dinților, oferă rezultate impresionante și reprezintă o alegere ideală pentru persoanele de toate vârstele. După îndepărtarea aparatului metalic, toți pacienții se bucură de mai multă încredere în sine, ceea ce este doar un alt avantaj al purtării aparatului metalic. S-ar putea spune că aparatul dentar metalic a trecut cu brio testul timpului, chiar și pe fondul concurenței acerbe cu aparatul alternativ transparent, și asta pentru că este pur și simplu mai versatil decât aparatul realizat din plastic. Mai apoi, aparatul metalic este instalat o singură dată, cu posibilitatea de ajustare pe măsură ce trece timpul. Și, deoarece metalul este un material mai durabil și mai rezistent, aparatul poate fi poziționat și reglat în așa fel încât să funcționeze mai repede decât celelalte opțiuni corective. În prezent, există aparate dentare metalice fără nici urmă de cauciuc, ceea ce elimină toate acele preocupări pe care mulți pacienți și le fac cu privire la colorarea temporară sau permanentă a dinților, iar ligaturile specializate corespund cerințelor unice ale fumătorilor, băutorilor de cafea și ale tuturor persoanelor care nu se pot relaxa fără un pahar de vin. Aparatul dentar metalic este mult mai durabil decât opțiunile din plastic și este mai puțin susceptibil să se rupă sau să necesite o înlocuire costisitoare.

Lucruri de care să ții cont dacă alegi aparatul dentar metalic

Trebuie menționat faptul că, la început, majoritatea pacienților simt puțină durere sau, mai degrabă, disconfort după instalarea aparatului dentar metalic, alături de o senzație neplăcută de „obiect intrus în gură”. Disconfortul asociat cu aparatul dentar metalic este puțin mai intens decât disconfortul cauzat de aparatul dentar ceramic, dar asta pentru că montarea și ajustarea aparatului sunt proceduri mai complicate. Deoarece aparatul este realizat din metal și nu din plastic, cauzează o ușoară inflamație, destul de vizibilă în primele zile de la instalarea aparatului. Este foarte probabil să suferiți și de afte cât timp vă adaptați la aparat. Totuși, în timp, aparatul dentar metalic devine o modalitate lipsită de durere de a înfrumuseța zâmbetul și de a corecta problemele maxilarului. Pe de altă parte, acest tratament ortodontic este opțiunea cea mai accesibilă existentă pe piață în acest moment. Din start, este un tratament cu mult mai ieftin decât celelalte opțiuni și, mai apoi, are un caracter permanent. Opțiunile transparente din plastic, care reprezintă concurența principală a aparatului dentar metalic, trebuie înlocuite de mai multe ori pe toată durata tratamentului, pentru a se adapta la schimbările naturale care apar în alinierea dinților și a felului în care funcționează maxilarul. Fiecare nouă înlocuire a aparatului din plastic costă bani, în schimb, aparatul metalic poate fi ajustat, fără nicio altă înlocuire, reducând costurile și făcându-l o modalitate mult mai accesibilă pentru a rezolva afecțiuni orale precum dinți strâmbi, dinți distanțați, dinți supraaglomerați și mușcături necorespunzătoare.

Cum trebuie să ai grijă de aparatul dentar metalic

Pentru a vă bucura de cele mai bune rezultate, trebuie să știți că există anumite restricții pe care va trebui să le respectați. De asemenea, este esențial să dezvoltați o rutină sănătoasă de igienă orală, alături de adoptarea unui regim alimentar adecvat. Dacă nu veți acorda o atenție sporită danturii, vă puteți deteriora aparatul metalic, ceea ce poate duce la o întrerupere a planului de tratament ortodontic. Rutina de îngrijire a aparatului dentar metalic implică periaj de cel puțin trei ori pe zi, folosirea aței dentare și a apei de gură pentru a elimina bacteriile care pot duce la carii, boli gingivale sau halitoză. Evitați produsele de sănătate orală care conțin ingrediente abrazive sau dure, care pot deteriora aparatul metalic. Pentru o respirație proaspătă, puteți folosi o apă de gură, dar este necesar să alegeți o apă care nu conține coloranți roșii sau verzi care pot decolora materialul metalic sau elasticele detașabile ale bracketilor. Periajul dinților în timp ce purtați aparat dentar metalic este diferit, deoarece trebuie să aveți grijă să nu rupeți firele și să nu desprindeți bracketii. O periuță de dinți cu peri moi este recomandată, alături de folosirea unei ușoare presiuni în timp ce vă spălați pe dinți. După fiecare masă și după fiecare gustare, este necesar să vă clătiți gura cu apă pentru a elimina resturile alimentare care se acumulează între dinți și pe bracketi. Folosirea aței dentare este obligatorie cel puțin o singură dată pe zi pentru a preveni probleme precum carii dentare și respirație urât mirositoare. La fel de bine, puteți folosi un irigator oral pentru a vă curăța dinții și aparatul. Irigatorul oral sau dușul bucal este o modalitate excelentă de a elimina placa și resturile alimentare. Un astfel de dispozitiv folosește o presiune moderată pentru a elimina resturile alimentare, placa și bacteriile, sporind astfel igiena orală. Pentru început, este bine să folosiți irigatorul oral o dată pe săptămână, urmând apoi să îl folosiți mai frecvent. Este foarte important și să adoptați o dietă alimentară adecvată. Dinții, gingiile și oasele alveolare necesită mai mulți nutrienți cât timp purtați aparatul dentar, iar regimul alimentar cu atât este mai important în cazul copiilor aflați în creștere. Există, desigur, și alimente și băuturi pe care ar trebui să le evitați pentru a vă proteja aparatul, inclusiv nuci, migdale, alune, caju, bomboane tari sau lipicioase, caramele, popcorn, legume crude sau fibroase, covrigei tari, chipsuri de porumb sau alte gustări crocante, fructe crude întregi, carne tare sau pregătită în sânge, dar și unt de arahide și alte unturi de nuci și de semințe.

Pe toată durata tratamentului, trebuie să vizitați medicul ortodont cu regularitate pentru efectuarea controalelor conform programului recomandat. De asemenea, dacă bracketii se rup în timpul tratamentului, este indicat să contactați imediat medicul ortodont pentru a preveni leziunile. Aparatul dentar metalic oferă beneficii-cheie, inclusiv costuri mai mici, rezultate impresionante într-o mare varietate de afecțiuni orale și modalități de a preveni colorarea semnificativă a dinților.