Acesta este realizat din cristale de safir translucide, fiind alegerea multor pacienti care si doresc un zambet perfect.
Aceste aparate dentare au fost apreciate de catre pacienti, stomatologi si mass-media, pentru capacitatea lor de a masca aspectul unui aparat ortodontic fix.
Aparatul dentar din safir serveste alternativei de corectare a diferitelor anomalii dento-maxilare.
Revolutionar si de inalta tehnologie, un aparat dentar safir este aproape invizibil, braketii acestuia fiind cel mai confortabil de purtat si cei mai durabili, realizand rezultate rapide chiar
dupa primele 6 luni.
Cel mai popular motiv, care determina pacientii in a alege un aparat dentar safir, consta in factorul estetic. Aceste aparate sunt extrem de clare si, practic, invizibile, oferind pacientului estetica unui material translucid, ceea ce va asigura un nivel mai ridicat de siguranta si de incredere in sine in timpul activitatilor si interactiunilor de zi cu zi.
Acest aparat, avand bracketii realizati din safir, nu va provoca efecte adverse asupra smaltului si mucoasei bucale. Safirul are un aspect deosebit, este vizibil doar atunci cand intalneste razele de lumina, moment in care straluceste. In stare normala, safirul este aproape invizibil.
Braketii din safir au o forma simplificata, fara colturi ascutite, astfel incat acestia sunt adesea folositi in stomatologia pediatrica fara a cauza probleme copiilor.
Cristalele din safir nu isi schimba culoarea sub influenta colorantilor alimentari, sunt hipoalergenice si, prin urmare, sunt potrivite pentru toata lumea.
Acest tip de aparat dentar este foarte durabil.
Aplicarea aparatului este usoara, doar la indepartarea lui bracketii se pot sparge, creand un usor disconfort pacientului.
Cel mai important aspect, dupa fixarea aparatului dentar din safir, este curatarea acestuia. Pentru a putea functiona normal, aparatul trebuie sa fie intretinut. Iata cum trebuie sa aveti grija de aparatul dentar din safir:
1. Ingrijirea de baza
Ingrijirea pentru orice fel de aparat dentar fix traditional este intotdeauna aceeasi. Primul lucru pe care trebuie sa il faceti, este sa investiti intr-un dus bucal si sa achizitionati periuta de dinti interdentara. Desi va exista si o nevoie sporita pentru folosirea atei dentare, aceasta nu va fi capabila sa curete braketii, putandu-se rupe usor.
Pentru a evita acest lucru, o periuta de dinti interdentara este cea mai buna alegere; aceasta va indeparta toate resturile de alimente care pot fi prinse in aparatul ortodontic.
Utilizati periuta de fiecare data cand va periati, adica minim de doua ori pe zi.
2. Alimente
Ingrijirea aparatului dentar consta si in grija fata de alimentele pe care le mancati. Nu sunt acceptate alimente care contin zahar, intrucat acestea cresc riscul aparitiei cariilor dentare.
Nu trebuie sa consumati alimente dure si legume crude (decat taiate in bucatele mai mici), deoarece acestea pot disloca aparatul. Asigurati-va ca va clatiti gura dupa fiecare masa, chiar daca ati servit o gustare sau pur si simplu ati baut un pahar de suc.
Consumati alimente usor de mestecat si indepartat, in special in primele cateva saptamani, atunci cand inca va obisnuiti cu purtarea aparatului dentar.
3. Coloratia
Cu toate ca aparatele ortodontice din safir isi pastreaza in general claritatea, acestea se pot colora daca sunt supuse in mod repetat la aceleasi materiale. Nu ar trebui sa fumati in timpul tratamentului ortodontic, deoarece acest lucru poate colora bracketii.
Ar trebui sa consumati, de asemenea, in cantitati mai mici ceai si cafea, astfel nu va fi nevoie sa renuntati complet la aceste bauturi delicioase.
Asigurati-va ca va clatiti gura dupa ce le-ati baut pentru a da salivei sansa de a elimina petele.
Spre deosebire de aparatele dentare traditionale, cele din safir se potrivesc cu culoarea dintilor. Cu toate acestea, oricat de mult ne-am dori sa avem aparatul dentar mereu curat si perfect, acesta se poate pata usor, daca nu este bine ingrijit.
Este important sa cunoasteti factorii care duc la distrugerea acestuia. Asadar tineti intotdeauna cont de sfaturile de mai sus.
Foarte mulți pacienți care pășesc într-un cabinet de ortodonție suferă de afecțiuni orale din cele mai severe, în special de mușcătură necorespunzătoare. Iată că aparatul dentar din safir reprezintă una dintre cele mai eficiente și moderne soluții pentru corectarea mușcăturii. Deși tratamentul ortodontic cu aparatul din safir poate dura ceva timp, reușește să deplaseze cu maximă eficiență maxilarul în poziția corectă. Este, de asemenea, un tratament ortodontic recomandat adolescenților, deoarece corectează mult mai rapid mușcătura decât în cazul adulților, care pot avea nevoie de doi ani de tratament cu un astfel de aparat dentar din safir.
Totuși, în ciuda duratei de tratament, acest tip de aparat este recomandat atât adolescenților, cât și adulților. Pentru adolescenți, avantajul principal este acela de corectare rapidă a mușcăturii, iar pentru adulți, avantajul major este acela al discreției. Până de curând, foarte puțini adulți erau interesați să își remedieze afecțiunile orale, din motive estetice. Odată cu apariția aparatului dentar din safir, problema esteticii practic a dispărut.
Despre aparatul dentar din safir trebuie să știți că este realizat din safir cultivat artificial care, în ciuda originii sale nefirești, nu provoacă reacții alergice și nici nu intră în reacții chimice. Pentru a realiza un aparat de safir, billetul de alumină este încălzit la 2000 de grade, apoi este răcit rapid și șlefuit. Drept urmare, se obține un material complet transparent, care se adaptează la culoarea smalțului dinților. Sistemul de bracketi estetici utilizați constă dintr-un arc metalic și bracketii în sine, cu ligaturi speciale. Numărul de bracketi este determinat de numărul dinților care trebuie deplasați.
Principiul din spatele tratamentului ortodontic care utilizează aparatul dentar din safir se bazează pe capacitatea dinților de a-și schimba ușor poziția sub influența presiunii. Sistemele cu suporturi de safir folosesc aracade metalice cu „efect de memorie”. Practic, aceste arcade se străduiesc în mod constant să revină la forma lor naturală și aplică continuu o presiune blândă pe dinții poziționați necorespunzător. Dacă pacientul prezintă doar unele anomalii minore în structura maxilarului, nu sunt absolut necesare vizitele intermediare la medicul ortodont pentru a activa sistemul de suport, deoarece corectarea mușcăturii va avea loc automat.
În ceea ce privește dezavantajele aparatului dentar din safir, acestea sunt aproape inexistente. Probabil, cel mai mare dezavantaj este acela al costului ridicat, cauzat de complexitatea modalității de fabricare. Pe de altă parte, unii pacienți consideră ca fiind un dezavantaj și durata mai îndelungată de tratament, care poate fi redusă doar prin creșterea presiunii pe dinți și care nu duce întotdeauna la cele mai bune rezultate. Un alt lucru de luat în considerare dacă vă gândiți să optați pentru un aparat din safir constă în fragilitatea sa. Pentru ca aparatul să poată funcționa pe toata durata tratamentului și să ofere cele mai bune rezultate, trebuie tratat cu grijă, respectând instrucțiunile prezentate în rândurile anterioare.
Toată lumea visează la un zâmbet frumos, de aceea cele mai multe tipuri de aparate ortodontice realizate astăzi sunt cât se poate de estetice, dar fără să fie compromise funcționalitatea și eficiența. Mulți pacienți – atât adolescenți cât și adulți – își fac griji că vor arăta ciudat purtând un aparat dentar, așa că aleg orice altă opțiune, în afară de tratamentul ortodontic. Unii pacienți optează pentru o restaurare dentară cu compozite estetice sau fațete, însă cea mai bună modalitate de îndreptare a dinților constă într-un tratament ortodontic, și asta pentru că oferă cele mai impresionante rezultate, fără să afecteze structura dinților.
Pentru a îndeplini atât criteriul estetic, cât și criteriul funcționalității, s-a realizat aparatul dentar din safir. Fabricat din safir monocristalin, aparatul din safir este practic transparent. Ba chiar s-ar putea spune că este invizibil, și asta pentru că bracketii omit toată lumina. De asemenea, aparatul din safir este extrem de estetic, deoarece dintele în sine este mai vizibil decât bracketii. Alte aparate dentare nu au capacitatea de a omite lumina, deci sunt inferioare aparatului din safir.
În afară de faptul că este elegant și discret, aparatul din safir nu cauzează zgârierea mucoasei bucale și provoacă mai puțin disconfort decât alte tipuri de aparate. Pentru că s-a menționat deja cât de importantă este îngrijirea corectă a aparatului, este recomandat să utilizați o periuță de dinți cu fire prelungite, mișcări blânde similare măturatului din toate cele patru părți, împreună cu o pastă de dinți care conține fluorură. La rândul său, zona interproximală trebuie curățată cu ajutorul unei periuțe interdentare. Se poate utiliza, de asemenea, o ață dentară, o apă de gură sau fluorură, împreună cu tablete care se dizolvă.
Deși prețul aparatului dentar din safir este puțin mai mare în comparație cu alte tipuri de aparate și tratamentul poate dura mai mult, în continuare aparatul dentar din safir este recomandat pacienților care doresc o modalitate mai confortabilă, mai discretă și mai elegantă de îndreptare a dinților. Tratamentul ortodontic cu aparat dentar din safir permite pacienților să se bucure de stimă de sine pe parcursul tratamentului, să zâmbească fără jenă și să obțină zâmbetul perfect pe care și-l doresc.
Află primul despre promoțiile noastre.