Aparat dentar
invizibil

Ce este un aparat dentar invizibil?

Ai nevoie de un aparat dentar invizibil? Toti ne dorim un zambet perfect, insa multi dintre noi avem nevoie de putin ajutor pentru a-l obtine. Ideea de a purta aparat dentar nu este una agreata de multi dintre noi, insa acum aparatele dentare invizibile ajuta la eliminarea stigmatului, precum si a disconfortului si intr-un final purtarea aparatului dentar nu va fi atat de rea precum se crede.

Aparatele dentare sunt cel mai frecvent utilizate pentru a indrepta dintii sau pentru a imbunatati ocluzii (muscaturi) defectuoase si, desi aceste probleme sunt adesea fixate in timpul copilariei, exista momente cand adultii nu au alta solutie si apeleaza la aparatul dentar.
In mod traditional, aparatele metalice sunt folosite pentru a corecta diverse probleme dento-maxilare.
Acestea insa, sunt incomode si in general considerate inestetice. Din fericire, acum exista si alte optiuni disponibile care pot aborda aceste probleme. Aparatele dentare invizibile sunt folosite cu succes ca o optiune in locul aparatelor metalice traditionale.

Cine poate purta aparat dentar invizibil?

Deoarece aparatele dentare invizibile sunt personalizate, acestea sunt cele mai bune pentru adulti sau adolescenti. Indreptarea dintilor unui copil este mult mai complicata, deoarece acestia sunt inca in crestere, iar medicul trebuie sa se gandeasca la acest lucru cand stabileste tratamentul.

Un aparat dentar invizibil este folosit de obicei pentru pacientii care au dintii usor sau moderat aglomerati sau au probleme minore de spatiere. Pacientii care au probleme grave de muscatura (ocluzie) sau aglomerare a dintilor, ar putea avea nevoie de un tratament complex.

De cat timp este nevoie pentru a indrepta dintii folosind un aparat dentar invizibil?

Durata tratamentului cu un aparat dentar invizibil se bazeaza pe cat de mult trebuie sa fie deplasati sau rotiti dintii. Cu cat mai mult muscatura nu este buna sau dintii mai strambi, cu atat mai mult va dura.
Tratamentul dureaza de obicei intre 10 si 30 de luni. Dar, daca esti o persoana adulta care a purtat aparat dentar atunci cand era copil iar dintii s-au deplasat putin de-a lungul anilor, atunci ar putea fi necesar sa porti aparatul chiar si cateva luni.

Avantajele unui aparat dentar invizibil

Cu cativa ani in urma, cei care doreau sa corecteze diferite defecte ale dintilor, aveau de ales doar aparatele dentare metalice. Odata cu aparitia noilor tehnologii si materiale insa, a aparut si cea mai recenta procedura pentru a alinia si indrepta dintii strambi – aparatul dentar invizbil.

Aceasta procedura moderna, practicata de cei mai multi dintre medicii ortodonti din intreaga lume, are numeroase avantaje fata de aparatele metalice traditionale. Iata care sunt cele mai mari avantaje ale acestora:

Procedura simpla

Tratamentul incepe cu realizarea unui dosar de investigatii ortodontice (radiografii si fotografii) si cu amprentarea arcadelor dentare ale pacientului. Aceste aparate invizibile pot fi personalizate conform prescriptiei identificate de catre ortodont.

Mananci tot ce poftesti

Atunci cand porti aparat dentar traditional, trebuie sa eviti consumul de alimente cum ar fi popcorn, bomboane si guma de mestecat. Acestea pot ramane intre dinti sau pot desprinde bracketii de pe dinti. Cu unele aparatele dentare invizibile (cum ar fi Invisalign sau Ortho Caps), esti liber sa mananci tot ce vrei, fara sa iti faci astfel de griji (deoarece atunci cand mananci, indepartezi gutierele de pe arcade si le repozitionezi la finalul mesei, dupa periajul dentar).

Estetic

Dupa cum sugereaza si numele, aceste aparate dentare sunt practic invizibile. Ele ofera un aspect estetic placut in comparatie cu aparatele dentare metalice. Avantajul estetic este dat de faptul ca bracketii sunt pozitionati in spatele dintilor sau sunt aparate realizate dintr-un material plastic transparent sau material acrilic. Aparatele dentare invizibile au devenit alegerea preferata a pacientilor care apreciaza calitatea si confortul.

Scoaterea aparatului in orice moment

Odata ce sunt instalate, aparatele traditionale pot fi indepartate numai de catre un profesionist. Odata ce acestea sunt date jos, tratamentul este finalizat.
Cu un aparat dentar invizibil insa, aceasta problema nu mai exista. Puteti da jos aparatul oricand doriti, fara a compromite tratamentul. (cazul aparatelor Invisalign)

Nu afecteaza sanatatea orala

Aparatele dentare traditionale fac dificila perierea si folosirea atei dentare in mod corespunzator. Sfarsiti creand probleme de sanatate orale in timp ce incercati sa rezolvati altele. Din moment ce aparatele dentare pot fi date jos in orice moment, puteti continua sa aveti grija de dintii vostri.

Confortabil de purtat

Aparatele dentare invizibile sunt mai confortabile si mai eficace decat aparatele conventionale. Spre deosebire de aparatele dentare care sunt realizate din metal, aparatele invizibile sunt realizate din material plastic confortabil, eliminand posibilitatea de iritare a obrajilor si gingiilor.

Descoperiti beneficiile aparatului dentar invizibil. Este o alternativa care revolutioneaza modul in care oamenii gandesc despre indreptarea dintilor. Dvs. decideti daca aceasta este cea mai buna optiune pentru voi.