Aparat dentar
safir

Aparat dentar safir – Ce este?

Aparat dentar safir. Acesta este realizat din cristale de safir translucide, fiind alegerea multor pacienti care si doresc un zambet perfect.

Aceste aparate dentare au fost apreciate de catre pacienti, stomatologi si mass-media, pentru capacitatea lor de a masca aspectul unui aparat ortodontic fix.

Aparatul dentar din safir serveste alternativei de corectare a diferitelor anomalii dento-maxilare.

Revolutionar si de inalta tehnologie, un aparat dentar safir este aproape invizibil, braketii acestuia fiind cel mai confortabil de purtat si cei mai durabili, realizand rezultate rapide chiar
dupa primele 6 luni.

Care sunt avantajele aparatului dentar de safir?

Cel mai popular motiv, care determina pacientii in a alege un aparat dentar safir, consta in factorul estetic. Aceste aparate sunt extrem de clare si, practic, invizibile, oferind pacientului estetica unui material translucid, ceea ce va asigura un nivel mai ridicat de siguranta si de incredere in sine in timpul activitatilor si interactiunilor de zi cu zi.

Acest aparat, avand bracketii realizati din safir, nu va provoca efecte adverse asupra smaltului si mucoasei bucale. Safirul are un aspect deosebit, este vizibil doar atunci cand intalneste razele de lumina, moment in care straluceste. In stare normala, safirul este aproape invizibil.

Braketii din safir au o forma simplificata, fara colturi ascutite, astfel incat acestia sunt adesea folositi in stomatologia pediatrica fara a cauza probleme copiilor.

Cristalele din safir nu isi schimba culoarea sub influenta colorantilor alimentari, sunt hipoalergenice si, prin urmare, sunt potrivite pentru toata lumea.

Acest tip de aparat dentar este foarte durabil.

Aplicarea aparatului este usoara, doar la indepartarea lui bracketii se pot sparge, creand un usor disconfort pacientului.

Cum se intretine un aparat dentar safir?

Cel mai important aspect, dupa fixarea aparatului dentar din safir, este curatarea acestuia. Pentru a putea functiona normal, aparatul trebuie sa fie intretinut. Iata cum trebuie sa aveti grija de aparatul dentar din safir:

1. Ingrijirea de baza

Ingrijirea pentru orice fel de aparat dentar fix traditional este intotdeauna aceeasi. Primul lucru pe care trebuie sa il faceti, este sa investiti intr-un dus bucal si sa achizitionati periuta de dinti interdentara. Desi va exista si o nevoie sporita pentru folosirea atei dentare, aceasta nu va fi capabila sa curete braketii, putandu-se rupe usor.

Pentru a evita acest lucru, o periuta de dinti interdentara este cea mai buna alegere; aceasta va indeparta toate resturile de alimente care pot fi prinse in aparatul ortodontic.

Utilizati periuta de fiecare data cand va periati, adica minim de doua ori pe zi.

2. Alimente

Ingrijirea aparatului dentar consta si in grija fata de alimentele pe care le mancati. Nu sunt acceptate alimente care contin zahar, intrucat acestea cresc riscul aparitiei cariilor dentare.

Nu trebuie sa consumati alimente dure si legume crude (decat taiate in bucatele mai mici), deoarece acestea pot disloca aparatul. Asigurati-va ca va clatiti gura dupa fiecare masa, chiar daca ati servit o gustare sau pur si simplu ati baut un pahar de suc.

Consumati alimente usor de mestecat si indepartat, in special in primele cateva saptamani, atunci cand inca va obisnuiti cu purtarea aparatului dentar.

3. Coloratia

Cu toate ca aparatele ortodontice din safir isi pastreaza in general claritatea, acestea se pot colora daca sunt supuse in mod repetat la aceleasi materiale. Nu ar trebui sa fumati in timpul tratamentului ortodontic, deoarece acest lucru poate colora bracketii.

Ar trebui sa consumati, de asemenea, in cantitati mai mici ceai si cafea, astfel nu va fi nevoie sa renuntati complet la aceste bauturi delicioase.

Asigurati-va ca va clatiti gura dupa ce le-ati baut pentru a da salivei sansa de a elimina petele.

Spre deosebire de aparatele dentare traditionale, cele din safir se potrivesc cu culoarea dintilor. Cu toate acestea, oricat de mult ne-am dori sa avem aparatul dentar mereu curat si perfect, acesta se poate pata usor, daca nu este bine ingrijit.

Este important sa cunoasteti factorii care duc la distrugerea acestuia. Asadar tineti intotdeauna cont de sfaturile de mai sus.