Corectiile dintilor si ale maxilarului pot fi usor rezolvate cu ajutorul aparatelor fixe. Un beneficiu al acestui tip de aparate dentare fixe, este ca nicio placa de plastic nu va fi plasata pe cerul gurii, iar vorbirea si mancatul, nu vor fi afectate.
La prima consultatie, medicul ortodont va explica toate optiunile si va examina, de asemenea, daca aparatul dentar fix este potrivit pentru tine.
Niciodata nu este prea tarziu pentru a purta aparat dentar fix. Exista multi pacienti care folosesc aceasta metoda pentru a-si corecta dintii, chiar si la pensie.
Aparatele dentare fixe va ajuta la indreptarea dintilor la orice varsta.
Aparatele dentare fixe nu numai ca fac dintii sa arate mai bine, dar, de asemenea, vor imbunatati igiena orala si vor reduce riscul de boli ale gingiilor in viitor.
Unul dintre avantajele majore ale aparatelor fixe este faptul ca medicul ortodont nu are nevoie sa se bazeze pe cooperarea pacientului.
Spre deosebire de aparatele detasabile, pe care pacientii pot sa le poarte sau nu, aparatele dentare fixe sunt intotdeauna „la treaba“.
Cu un aparat dentar fix, exista mai putine sanse ca dintii sa revina in pozitia lor initiala dupa ce tratamentul este finalizat, deoarece acestia sunt fixati in pozitii corecte 100% din timp si in majoritatea cazurilor se aplica aparate de contentie la finalul tratamentului.
Pentru a indrepta dintii cu aparate dentare fixe va dura, de obicei, intre 6 si 30 de luni.
Durata tratamentului depinde de complexitatea ajustarilor necesare.
Odata ce aparatul dentar fix este montat, se va face o vizita la ortodont la fiecare 4 pana la 6 saptamani pentru activarea lui.
Dupa indepartarea aparatului, este necesar sa se utilizeze aparate de retentie pana cand este sigur ca dintii vor ramane in noile lor pozitii. La inceput, este esential sa se utilizeze aceste aparate full-time. Cu timpul, cand dintii incep sa se stabilizeze in noile lor pozitii, durata de purtare a aparatelor de retentie poate fi redusa.
Urmati sfatul ortodontului pentru a va asigura ca dintii nu revin la pozitiile initiale.
Tratamentul cu aparat dentar fix este in general fara durere. S-ar putea sa simtiti un mic disconfort doar atunci cand aparatul este montat sau cand firele sunt reglate. Cu toate acestea, acest lucru ar trebui sa treaca repede. Analgezicele usoare pot fi benefice in aceste situatii.
Pentru a-si imbunatati zambetul, multi pacienti aleg sa poarte aparat dentar. Dar, care este pretul unui aparat dentar fix? Costul variaza in functie de tipul aparatului dentar fix ales, in functie de cabinet, de locatie, de medic si de durata tratamentului.
Asadar, atunci cand va decideti sa purtati aparat dentar si va intrebati care ar fi pretul unui aparat dentar fix, tineti cont de factorii urmatori:
• pretul aparatului dentar fix variaza in functie de tipul aparatului dentar ales: metalic, safir, incognito, STB, invisalign, aparat mobil, etc;
• pretul aparatului dentar fix variaza in functie de aspectele dentare;
In plus fata de aplicarea si ajustarea aparatului dentar fix (de obicei, o data pe luna), pregatirea dentara este adesea necesara si va afecta valoarea totala a costului.
In unele cazuri este nevoie de extractii dentare, detartraj sau plombe (obturatii) inainte de a aplica aparatul dentar. In alte cazuri, veti avea nevoie de extractii ale dintilor pentru a facilita deplasarea dintilor.
• pretul aparatului dentar fix variaza in functie de durata serviciului
Cu cat mai multa pregatire si lucrari dentare veti avea nevoie, sau cu cat e mai complexa anomalia dento-maxilara de tratat, cu atat mai mult tratamentul va fi mai lung si cu atat mai mult veti plati. Pur si simplu, mai multe vizite de cabinet inseamna mai multe costuri.
• pretul aparatului dentar fix variaza in functie de medicul ortodont si de clinica dentara
Taxa pentru acelasi serviciu variaza de la medic la medic si de la cabinet la cabinet. De aceea, este important sa va informati bine inainte de a alege.
Află primul despre promoțiile noastre.