Preț Aparat Dentar invizibil

De la 1500 euro/arcadă

Dintii drepti si un zambet revitalizat nu mai este necesar sa provina dintr-un tratament plin de sarme si bracketi neatractivi. Consolidand increderea in sine, aparatele dentare invizibile ofera o alternativa estetica si abia vizibila, pacientilor care tanjesc dupa un zambet stralucitor. Aparatele dentare invizibile sunt fabricate folosind tehnologii avansate ce prezic miscarea dintilor, ceea ce face posibil ca aparatul ortodontic sa indrepte dintii treptat.
Astfel, cand vorbim de pretul aparatelor dentare invizibile, aceasta caracteristica „atarna greu”.

Conditii tratate cu un aparat dentar invizibil

Desi aparatele dentare invizibile nu sunt potrivite pentru anumite cazuri de aliniere necorespunzatoare a dintilor sau pentru probleme de muscatura complexe (care sunt mai bine abordate de ortodontia traditionala), aparatele dentare invizibile pot fi folosite pentru a trata urmatoarele conditii ortodontice:

• Supraocluzie verticala;

• Dinti inghesuiti;

• Distantari;

Aparatele dentare invizibile sunt proiectate in general pentru adulti.

Copiii si adolescentii mai tineri care se confrunta cu probleme ortodontice vor necesita aparate dentare metalice traditionale cu fire pe partea din fata a dintilor.

Cu toate acestea, doar medicul ortodont poate determina daca sunteti un candidat potrivit pentru un aparat dentar invizibil.

Cand vorbim despre pretul aparatelor dentare invizibile si planul de tratament, explicam pacientilor ca acestea au fost proiectate in principal pentru adulti din cauza necesitatii unei cooperari absolute si rigide, acestea trebuind sa fie purtate 22 de ore pe zi si nu trebuie sa fie uitate sau pierdute.

Tipuri si preturi pentru aparate dentare invizibile

Cele mai populare tipuri de aparate dentare estetice includ aparatele ceramice/din safir, linguale si invizibile. Aparatele ceramice/din safir sunt la fel ca cele de metal, cu exceptia faptului ca se folosesc bracketi de culoarea dintelui pentru a indrepta dintii.

Desi in general nu se pateaza, aparatele dentare ceramice/din safir sunt mai putin vizibile decat cele metalice, dar nu la fel de „invizibile” ca aparatul dentar invizibil (gutiere transparente).

– Aparatele dentare invizibile sunt un tratament practic invizibil.

– Aparatele dentare din ceramica sunt realizate din materiale compozite, care sunt mai slabe si mai fragile decat aparatele metalice.

– Bracketii ceramici sunt mai mari decat cei metalici si necesita benzi mici de cauciuc, sau ligaturi, pentru a le tine stranse de arc.

Deoarece ligaturile elastice sunt albe (transparente), ele se pot pata. Cu toate acestea, colorarea nu este o mare problema, deoarece ligaturile sunt schimbate de fiecare data cand se realizeza o ajustare (in general, lunar).

De asemenea, la fel ca si in cazul bracketilor metalici, braketii ceramici nu sunt detasabili pana la terminarea tratamentului.

Pentru ca nu sunt la fel de puternice ca cele de metal, aparatele dentare ceramice necesita un timp mai lung de tratament, deoarece poate fi necesar sa se aplice o forta treptata, mai lenta.

Aparatele dentare din ceramica sunt de obicei mai scumpe decat aparatele metalice traditionale.

Ca o masura de economisire a costurilor, unii pacienti pot opta pentru aparat ceramic plasat numai pe dintii mai vizibili – de obicei dintii superiori sau doar dintii superiori centrali.

Aparatele linguale, interioare (inclusiv branduri cum ar fi Incognito) sunt atasate in partea din spate a dintilor, astfel incat acestea sunt ascunse vederii.

Acest lucru le face atragatoare pentru oameni care au legaturi directe cu publicul si s-ar putea simti stanjeniti de purtarea aparatului dentar.

Datorita tehnologiei de personalizare, pretul acestor aparate dentare este mult mai mare.

Aparate dentare invizibile

Aparatele dentare invizibile (inclusiv branduri cum ar fi Invisalign) sunt aparate dentare personalizate, ce ofera un tratament practic fara iritatii, cu un disconfort minim.

Aparatele dentare invizibile sunt aproape invizibile, minim invazive si rezistente la uzura. Acestea pot fi eliminate pentru a manca, bea si la evenimente speciale si acest lucru face mai usor si folosirea periutei si atei dentare.

Durata tratamentului

Durata tratamentului depinde de situatie si de tipul de aparat pe care il purtati. De obicei, aparatele sunt purtate de la 18 la 24 de luni, insa uneori acestea trebuie purtate mai mult.

Pret aparate dentare invizibile

Pretul aparatelor dentare invizibile variaza intre 3000 euro si 6000 euro pe ambele arcade.

Costul aparatului dumneavoastra specific este determinat de factori care includ tipul si durata tratamentului, cabinetul dentar, locatia, medicul ortodont, precum si orice alte lucrari de restaurare necesare inainte sau pe parcursul tratamentului.