Preț Aparat Dentar mobil

de la 600 lei

Succesul tratamentelor cu aparat dentar mobil depinde de disciplina pacientului si capacitatea acestuia de a urma instructiunile corecte precum si de utilizarea regulata a aparatului.

Exista mai multe tipuri de aparate dentare mobile (pentru unul sau ambele maxilare), dar ceea ce au in comun, este faptul ca pacientii le pot pune si le pot indeparta in mod independent.

Ele sunt folosite pentru repozitionarea si expansiunea oaselor maxilare si alinierea dintilor si sunt, de obicei, recomandate pentru pacientii mici, care inca mai au dinti de lapte si sunt in crestere.

Ele sunt de obicei prescrise in prima etapa a unui tratament ortodontic, pana la aparitia dintilor permanenti, dupa care tratamentul este continuat cu ajutorul aparatelor ortodontice fixe.

Aparatele dentare mobile trebuie sa fie purtate toata noaptea si minim 4 ore ziua, in functie de problema ortodontica.

Controalele medicale sunt efectuate la fiecare 6 pana la 8 saptamani cand aparatul este ajustat.

Tratamentul cu aparat dentar mobil dureaza, de obicei, aproximativ 12 luni si se poate extinde pana la 2-3 ani.

Principala caracteristica a tuturor aparatelor ortodontice mobile este ca acestea pot fi scoase pentru curatarea si intretinerea igienei orale.

Aparatele mobile clasice sunt fixate prin crosete de sarma pe dinti si asa devin stabile in gura. Ele contin elemente active prin care isi desfasoara activitatea. Acestea sunt facute separat pentru maxilarul superior si inferior.

Indicatiile pentru aceste dispozitive sunt:

• Deplasarea dintilor individual sau a unui grup de dinti;

• Expansiunea si modelarea maxilarului si a arcadelor dentare;

• Modificari de crestere in timpul dentitiei mixte;

• Retentia (pastrarea rezultatelor) dupa terapia cu tehnica fixa;

Aceste aparate sunt fabricate in laboratoare pe baza amprentelor dentare care au fost luate anterior in cabinetul stomatologic. Ele nu sunt deosebit de placut de purtat, insa pacientii se obisnuiesc repede cu ele.

Este recomandat sa fie purtate in timpul somnului si cateva ore in timpul zilei.

Cei care poarta acest tip de aparat dentar mobil, nu trebuie sa il foloseasca in timpul mesei si nici sa se angajeze in vreo activitate fizica si antrenamete, sau cu mare prudenta in acest ultim caz.

Pacientul primeste de obicei o cheita cu care se efectueaza „rotirea surubului” dupa indicatiile medicului. In acest fel se realizeaza o deplasare a componentelor placutei.

Acest tip de aparate ortodontice mobile, sunt purtate de obicei, de copiii de varsta scolara, atunci cand trebuie lucrat asupra oaselor maxilare si asupra pozitiei anormale a dintilor. Ele pot fi de diferite culori, cu diverse aplicatii ( paiete, stelute), ceea ce face ca cei mici sa le accepte si sa le poarte mai mult.

Pret aparat dentar mobil

In ceea ce priveste pretul unui aparat dentar mobil, acesta este unul accesibil in general. Preturile incep de la 600 – 700 lei.

Zambetul copilului tau… zambetul tau

Noi credem ca fiecare zambet spune o poveste. De asemenea, credem ca a avea un zambet perfect trebuie sa fie unul dintre aspectele importante ale vietii.

Un zambet sanatos, frumos, poate schimba modul in care te simti in interior, iar atunci cand e reflectat asupra exteriorului, impactul iti poate schimba viata.

Indiferent de locul unde esti in calatoria vietii, niciodata nu e prea tarziu pentru a imbunatati zambetul copilului tau cu aparatele dentare mobile.

Sunati astazi pentru o consultatie si incepeti calea spre un zambet frumos si o poveste uimitoare.